Home Griekenland - Santorini
E-mailadres Afdrukken PDF

Een van de meest populaire eilanden van de Cycladen is Santorini. Ook de Grieken zelf weten de weg naar dit eiland goed te vinden! Het is het meest zuidelijk gelegen eiland van deze archipel en wordt tevens beschouwd als een van de mooiste eilanden. Het eiland bevindt zich in een soort sikkelvorm rond de krater van de vulkaan. Door deze unieke ligging biedt het fantastische uitzichten, welke voornamelijk tijdens de zonsondergang spectaculair zijn!

De hoofdstad Thira is een typisch wit Cycladen stadje. Het heeft vele smalle klimmende straatjes, gezellige taverna’s en diverse (souvenirs) winkeltjes. Het stadje is prachtig gelegen, hoog boven op de kraterrand met een onbeschrijfelijk uitzicht op de Caldera (vulkaankrater).

Doordat Santorini eigenlijk een vulkaan is, zijn de meeste stranden van het eiland bedekt met zwart lavazand. De populairste stranden van Santorini zijn die van Kamari en Perissa.

Eindig jullie dag met een onvergetelijke zonsondergang vanaf een van de vele terrasjes in Thira, uitkijkend over de Caldera of vanuit het plaatsje Oia (Ia).